Title mozilla 11b

Mozilla Vancouver Office Renovation

HCMA Architecture + Design designed a prime 580 sqm space for Mozilla in the heart of Vancouver’s emerging downtown tech neighborhood. Overlooking Victory Square the space had the potential to give Mozilla a strong presence in the community and a front door to the city. The space had originally been designed to accommodate typical office tenants with enclosed offices along the perimeter and open plan work areas in the centre of the floor plate. The plan reinforced standard office hierarchies and limited interaction and collaboration amongst staff.

Thumb mozilla 10b


Thumb mozilla 06b


The design process lead to a solution where meeting rooms and support spaces were internalized and the open plan workstations were distributed at the exterior of the floor plate. This strategy freed up the perimeter zone for casual meeting and working spaces, giving unobstructed access to daylight, air and views to everyone. Chalkboard walls, pin up spaces and formal and informal meeting spaces are arranged such that the collaborative culture of the client is reinforced. Good work spaces were equally accessible to everyone no matter what their role might be.


Thumb mozilla 01b


The design placed meeting rooms on the interior of the floor, rather than the exterior- providing access to large swaths of natural light. The Vancouver architects listened to what Mozilla was really all about in order to achieve architecturally what Mozilla stands for as a company and a people. Their efforts strove to create an office space that would make the invisible visible.  Photos by Martin Tessler


Thumb mozilla 04b